Voor de rechter in Utrecht en Amsterdam

Zien Informatief

De Rechtbank

Nederland 1, 22.20-23.00u.

De derde reeks van de realityserie De rechtbank volgt weer rechters aan het werk in in de rechtbank van Utrecht, dit keer aangevuld met rechters in Amsterdam.

De achtdelige serie toont diverse zaken uit alle denkbare rechtsgebieden: alimentatie, mishandeling in het café, openbare geweldpleging bij krakersrellen, de uitwijzing van asielzoekers, verkeersovertredingen en het ontzetten uit de ouderlijke macht.

In de eerste aflevering verschijnt meneer Huf voor de rechter. Hij is in financiële problemen gekomen omdat hij na zijn ontslag als leraar niet direct een uitkering van het UWV kreeg. De problemen zijn zo groot dat hij via de rechter in de schuldsanering probeert te komen.

De heer P. moet zijn ex-partner kinderalimentatie betalen, maar hij is tijdelijk arbeidsongeschikt geraakt. Hij verzoekt de rechter om het bedrag naar beneden bij te stellen tot hij weer normaal aan het werk kan. Zijn ex-vrouw is het hier totaal niet mee eens.

En in Amsterdam is zeilinstructeur Karel door de waterpolitie beboet wegens het niet recht oversteken van het IJ. Karel ontkent dit en probeert met foto’s die door zijn vrienden zijn gemaakt de rechter van zijn gelijk te overtuigen.