Virusvrije smartphone

None

Last van virussen op uw Android-smartphone? Dan bent u één van de weinigen. Volgens cijfers van Google zijn minder dan een honderdste procent van alle beschikbare Android-apps kwaadaardig. Maar u weet natuurlijk nooit wanneer u net dat ene stukje slechte software binnenhaalt. Malwarebyte moet daarom uitkomst bieden. De anti-virus dienst voor Windows is sinds vorige week ook beschikbaar voor Android. De app bevat een scanner die meer dan tweehonderd families aan virussen, geïnfecteerde apps en spyware (programma’s die meekijken naar de handelingen van de telefoongebruiker) herkent. Ook heeft het programma een zogeheten manager voor apps en privacyinstellingen. Malwarebytes voegt qua mogelijkheden niet meer toe dan een standaard virusscanner, maar een gratis app die de wacht houdt op je smartphone is altijd handig.

Hans Klis

    • Hans Klis