‘Vermist Amersfoorts raadslid dood gevonden’

Ramón Smits Alvarez.
Ramón Smits Alvarez. Foto pvdaamersfoort.wordpress.com

Het vermiste Amersfoortse PvdA-raadslid Ramón Smits Alvarez is gistermiddag dood aangetroffen in Spanje. De man, naar wie een internationaal opsporingsbevel liep, is van een brug gesprongen. Dat melden Spaanse media.

De 34-jarige Smits Alvarez verdween bijna twee weken geleden. Vlak na zijn verdwijning verdween er vierduizend euro van een rekening van de PvdA-fractie. Hij liet een bericht achter voor zijn vrouw, waarin hij om rust vroeg.

Gisteren zou de man van een brug zijn gesprongen in het plaatsje Ponte Ulla, niet ver van Santiago de Compostela. Voordat Smits Alvarez tot zijn daad overging zou hij eerst zijn vrouw en de politie hebben gebeld. Agenten kwamen te laat om hem tegen te houden.

De NOS sprak met RTV Utrecht-verslaggever Martin de Wit. Volgens hem is er geen enkele twijfel dat het inderdaad om Smits Alvarez gaat:

Waarom Smits Alvarez, een van de kandidaten voor het lijsttrekkerschap bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar, precies vertrok, is nog onduidelijk. Zijn verdwijning kan te maken hebben met een onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie. De recherche onderzocht al enige tijd een computer van de PvdA-fractie, schreef het AD eerder.

    • Peter Zantingh