Ruimtefans vullen NASA-gat

None

Het Twitter-account van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is sinds vorige week donderdag weer actief. Ook @nasa werd tijdelijk gesloten door de omstreden shutdown die ‘niet-essentiële’ overheidstaken in de Verenigde Staten stopzette. Het gat dat de tijdelijke afwezigheid van @nasa online achterliet werd in de zestien dagen durende shutdown opgevuld door ruimtehobbyisten en sterrenkundigen die foto’s van sterren en planeten of ruimtefeitjes en –nieuws de wereld instuurden onder vermelding van de hashtag #ThingsNASAMightTweet. Twee Amerikaanse astronauten op het internationale ruimtestation ISS – Karen Nyberg (@AstroKarenN) en Mike Hopkins (@AstroIllini) – lieten zich niet ontmoedigen door de shutdown en bleven beelden vanuit de ruimte sturen. Afgelopen donderdag bedankte de ruimteorganisatie haar miljoenen volgers voor hun inzet en steun en beloofde weer volop te twitteren met de hashtag: #ThingsNASACanTweet.