Rick Astley in krijgertaal

None

Eigenlijk komt de video ‘jIyIntaHvIS not qajegh’ zes jaar te laat, maar juist door die lange tussenpauze is deze parodie op het nummer van Rick Astley weer grappig. In 2007 dook de ‘rickroll’-meme voor het eerst op internetforum 4Chan op. Mensen stuurden vrienden of collega’s links naar de muziekclip uit 1987 van ‘Never Gonna Give You Up’ – meestal onder vermelding dat het een link was naar een belangrijke foto of document - om hen zover te krijgen deze nietsvermoedend te openen. In 2011 tweette het officiële Twitter-account van het Witte Huis de link van Rick Astley’s nummer nog naar een gebruiker die commentaar had op een droge persconferentie. De clip ‘jIyIntaHvIS not qajegh’ blaast de oude rickroll-meme ook weer nieuw leven in. Alleen dan in het Klingon, de Star Trek-taal van woeste ruimtekrijgers, compleet met originele Klingon-wapens, voorhoofden en kledij. Gelukkig is het Rick Astley-dansje hetzelfde gebleven.