Omstreden mama Winnie

De ex-vrouw van Nelson Mandela, Winnie Madikizela–Mandela, vergaarde in de tien dagen dat zij op Twitter zit al bijna achtduizend volgers. Madikizela–Mandela kreeg van haar kleinkinderen te horen dat ze op Twitter moest zijn om in contact te komen met haar electoraat, die niet meer vanzelfsprekend partijbijeenkomsten of toespraken bezoeken. De account van de politica en controversiële ‘moeder van de natie’ – ze zou betrokken zijn bij mensenrechtenschendingen in Zuid-Afrika in de jaren tachtig en werd in 2004 veroordeeld voor fraude – wordt beheerd door haar personeel en communicatiemedewerkers. Via hen wenste Madikizela–Mandela Zuid-Afrikaanse moslims op 15 oktober een fijn Offerfeest, licht zij de redenen toe waarom zij als 77-jarige nog op Twitter zit – ‘ik moet me voor drie generaties Zuid-Afrikanen kunnen verantwoorden’ en retweet ze voornamelijk vriendelijke berichten over haar komst op het sociale medium.