Nooit meer die slechte wijn

Winebase voor iPhone en iPad moet gebruikers helpen herinneren welke wijnen ze nog eens of nooit meer willen drinken. Maar de app van het Nederlandse bedrijf DEVART is meer dan dat. Winebase helpt de gebruiker gemakkelijk en overzichtelijk een wijncollectie aan te leggen. Met hulp van een database met informatie van meer dan vijftienhonderd wijnregio’s en negenhonderd cépages – ofwel druivenrassen – kan minutieus elk detail van de gedronken wijn gecatalogiseerd worden. In de elegante app – in een bordeauxrood of limoengroen thema – voeren gebruikers geproefde wijnen in, beoordelen en delen die met anderen. Winebase is daarmee onmisbaar voor echte connaisseurs. Maar ook wie af en toe een gezellig wijntje drinkt en een kaasje eet in de huiselijke sfeer kan met de eenvoudige app uit de voeten. De handige filterfunctie in Winebase – op druifsoort, jaar of slijterij waar een specifieke wijn te koop is – heeft de potentie om ieder wijnavondje speciaal te maken.