Losgaan met berekeningen

None

Gooi die grafische rekenmachine maar bij het oud vuil. De TurboSum laat ingewikkelde wetenschappelijke rekensommen eenvoudig op de iPhone of iPad uitrekenen. De app is volgens de makers uitermate geschikt voor studenten wis-, bouw- of natuurkunde, maar zou ook handig zijn voor afgestudeerde ingenieurs of programmeurs. Dat klopt, maar voor de minder wetenschappelijk ingestelde gebruiker is TurboSum iets te overdonderend. Alle knoppen en functies zijn misschien te veel van het goede voor simpele berekeningen die niets te maken hebben met binominale verdelingen, limieten of integraties. Voor mensen die dagelijks geconfronteerd worden met ingewikkelde formules kan het de moeite waard zijn de app (tijdelijk 0,99 cent) te kopen. Het is immers betaalbaarder dan een rekenmachine. Al is de vraag of deze gebruikers niet al genoeg hebben aan het brede scala aan wetenschappelijke software die reeds beschikbaar is voor hun computers.