Kunst als toetje

None

U heeft vast nooit gekeken naar een schilderij van Piet Mondriaan en zich afgevraagd hoe het zou smaken. Toch kan Sarah Anne Ward die vraag beantwoorden. Haar werk bestaat uit het fotograferen van gerechten en drankjes, in opdracht van tijdschriften of restaurants, maar ook voor de kunst. In haar serie Edible art brengt de New Yorkse fotografe eetbare kunst in beeld, zoals de bekende schedel van Damien Hirst waarvan de diamanten verruild zijn voor Skittles of de Balloon Dog van Jeff Koons gemaakt van Twinkies (kleine cakejes). Een Mondriaan, een compositie met geel, rood en blauw smaakt dan kennelijk zoet. Ward wil naar eigen zeggen tegen de stroom ingaan van de „kots” aan beelden van eten en drinken op Instagram en Facebook, vertelt zij aan kunstblog Co.Create. „Ik probeer altijd nieuwe manieren te vinden om voedsel te stylen, fotograferen en onze relatie en ervaring van eten en drinken opnieuw uit te vinden”.