Dure wijn uit Bourgogne vervalst

Een originele fles Romanée Conti
Een originele fles Romanée Conti

Romanée Conti is een Franse topwijn, een grand cru uit de Bourgogne die voor duizenden euro per fles wordt verkocht. Maar niet altijd blijkt er in de fles te zitten wat er op het etiket staat. Bij een internationale politieactie, ook in Nederland, zijn zeven mensen gearresteerd die mogelijk betrokken zijn bij het op de markt brengen van vervalste Romanée Conti. Het blijkt om mengwijnen te gaan van, volgens wijnonderzoekers in Montpellier, inferieure kwaliteit en met minimaal bouquet. De openbare aanklager in Dijon, die het onderzoek heeft geleid, zei gisteren dat „zeker vierhonderd flessen frauduleus zijn verkocht voor de som van ongeveer twee miljoen euro.” In Italië zijn een vader en zoon in verband hiermee gearresteerd. Ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Cyprus heeft de politie invallen gedaan. Nederlandse woordvoerders van politie en justitie konden vanmorgen geen nadere details geven over de acties in Nederland.