De laatste authentieke plek

None

Fotograaf Jimmy Nelson reisde in 2009 de wereld over om 31 afgezonderde mensenstammen en hun gebruiken in beeld te brengen. Hij bezocht onder andere landen als Ethiopië, Mongolië, Argentinië en de eilanden van de Republiek Vanuatu. Zijn missie: de wereld ‘nooit te laten vergeten hoe dingen vroeger waren’. Aan het begin van deze maand presenteerde hij zijn boek Before They Pass Away. Bij dit tijdsdocument hoort een gelijknamige website waar Nelson de bezoeker de laatste authentieke plekken van de wereld wil laten zien en beleven, voordat zij verzwolgen worden door de moderniteit. En dat lukt hem door de fraaie en uitgebreide vormgeving. Naast Nelsons adembenemende foto’s en profielen van stammen als de Hula in Papoea Nieuw-Guinea vinden bezoekers op de site ook een korte documentaire over het maken van het boek. Hierin zijn niet alleen de stammen via de zoeker van Nelsons camera te zien, maar ook hoe zij hem als buitenstaander zien.