Colleges over conflict

None

Volgen // Online college Safetystreams Frontline Club Vandaag 15.00 uur, op frontlineclub.com

Freelance journalisten die richting conflictgebieden willen reizen, kunnen zich voortaan online voorbereiden. Scheelt duizenden euro’s aan trainingen en cursussen, die ze vaak vanwege de aard van hun beroep toch niet hebben. Het Frontline Freelance Register (FFR) biedt samen met de Britse journalistenclub Frontline Club en freelancersorganisatie Rory Peck Trust vanmiddag drie korte colleges aan op YouTube. Die duren elk 15-25 minuten – over het maken van risico-analyses, digitale veiligheid en communicatie. Leerzaam voor iedereen die is geïnteresseerd in conflictgebieden. Vanaf 15.00 uur worden ze live uitgezonden en ze blijven beschikbaar online. Kijkers kunnen via de hashtag #safetystream reageren en vragen stellen.

    • Hans Klis