Bij AZ ontslagen Gertjan Verbeek aan de slag bij Nürnberg

Gertjan Verbeek tijdens een uitzending van NOS Studio Voetbal.
Gertjan Verbeek tijdens een uitzending van NOS Studio Voetbal. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

De onlangs bij AZ ontslagen trainer Gertjan Verbeek trekt naar Duitsland. Hij wordt vanmiddag gepresenteerd bij 1. FC Nürnberg.

Het is de eerste keer dat de 51-jarige Verbeek in het buitenland trainer wordt, na Heracles (twee keer), sc Heerenveen, Feyenoord en AZ. Zijn nieuwe klus is direct een lastige: Nürnberg staat met zes punten derde van onderen in de Bundesliga en won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. De Duitser Michael Wiesinger werd daarom onlangs ontslagen.

Verbeek, die in de Duitse media al omschreven werd als een “extreem dominante” trainer, tekent een contract tot het eind van het seizoen 2014/2015.

Nürnberg kent een rijk verleden: voor de Tweede Wereldoorlog werd de club zes keer landskampioen, in de twee decennia erna nog eens drie keer. Die hoogtijdagen zijn al even voorbij: in de afgelopen twintig jaar bungelde Der Club tussen de eerste en de tweede Bundesliga. In 2009 promoveerde Nürnberg voor het laatst.

    • Peter Zantingh