Twee doden en twee gewonden bij schietpartij op school Nevada

Een schietpartij op een school in de Amerikaanse staat Nevada heeft vanochtend aan zeker twee mensen het leven gekost. Twee kinderen verkeren in kritieke toestand en zijn naar een ziekenhuis gebracht, aldus persbureau AP

Amerikaanse agenten bij de Sparks middenschool na de schietpartij van vanochtend die twee levens eiste.
Amerikaanse agenten bij de Sparks middenschool na de schietpartij van vanochtend die twee levens eiste.

Bij een schietpartij op een school in de Amerikaanse staat Nevada is een docent omgekomen en zijn twee leerlingen ernstig gewond geraakt. De dader, een leerling, heeft zichzelf van het leven beroofd. Dat schrijft persbureau Reuters.

De gewonde leerlingen zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen heeft een spoedoperatie ondergaan. Het staflid dat is omgekomen, zou hebben geprobeerd om de dader tegen te houden.

De schietpartij vond plaats rond kwart over zeven vanochtend, lokale tijd. Een kwartier later zouden de eerste lessen beginnen. De dader opende het vuur op de schoolcampus, niet in het schoolgebouw, aldus de politie.

De middenschool, een onderwijsniveau tussen basis- en middelbaar onderwijs, in de plaats Sparks is ontruimd. Ook alle mensen in een nabijgelegen basisschool zijn geëvacueerd, en de scholen blijven morgen gesloten.