Warmer weer

Een langgerekte band met zuidelijke winden, vanuit Noord-Afrika, voert dinsdag bijzonder warme lucht naar Nederland. Bij een weerbeeld dat bestaat uit een afwisseling van wolken en zon kunnen de temperaturen van noord naar zuid tot waarden tussen 20 en 23 graden oplopen. Dat is 10 graden boven normaal. Dinsdagavond, als vanuit het westen een koufront het land inkomt, neemt de bewolking toe en volgen buien, mogelijk met onweer. Ook woensdag is het warm met 17 tot 20 graden. De zon schijnt af en toe, maar er zijn ook stapelwolken met lokaal regen of onweer. Er waait een stevige zuidwestenwind, aan zee krachtig. Donderdag komt er een nieuwe golf met warmte. Er is dan meer bewolking met in het westen lichte regen. Het wordt 16 tot 19 graden. Vrijdag vallen buien; het wordt 17 tot 20 graden.