rubrieksnaam of een kop bij een grote

ik@nrc.nl

Van: Reinoud Schilder

Onderwerp: Ben jij Daan?

Als ik Station Zuid in Amsterdam uitloop zie ik op het plein een jongen van een jaar of twintig ongemakkelijk wiebelend op de bagagedrager van zijn fiets zitten. Van de rechterzijde komt een meisje uit dezelfde leeftijdscategorie – smartphone in de hand – met ferme stappen, wijdopengesperde ogen op de jongen op de fiets aangelopen. Terwijl ik mijn tred inhoud om een botsing met het meisje te voorkomen, roept zij: „Ben jij Daan?” Waarop de jongen gretig antwoordt: „Ja!” Het meisje aarzelt geen moment, zet haar lippen op de zijne en een lange en innige zoen is het gevolg. Tegen de dame die naast mij loopt en het tafereel ook verbaasd maar met een glimlach gadeslaat merk ik op dat de tijden zijn veranderd.