Ineens: zebra’s

Gaan // jeugdtheater Zebra zebra (5+) NTJong en Bontehond T/m 26/1: ntjong.nl

Als er op een dag zebra’s verschijnen in een dorpje reageert iedereen anders. De verlegen Monsieur Jacques (Joris Erwich) durft ineens zijn liefde voor de eigenaardige Hélène (Roos Hoogland) te tonen. Madame de Pompadour (Eva Zwart) betoont zich afkerig van de ‘vreemde dingen’, maar hoopt heimelijk dat een zebra haar meeneemt. Zebra zebra is de eerste voorstelling van NTjong, de jeugdtheatertak van het Nationale Toneel. Regisseur Noël Fischer maakte een voorstelling die grotendeels in beeld wordt verteld. Marianne Burgers maakte een zwart-wit decor als een levend stripverhaal. Vormgeving en kostuums verpakken het ernstige thema van ‘omgaan met verandering en vreemden’ in een wonderschone en geestige sensatie.