Cavani? Zlatan? Nope. De mooiste is van Arsenal, ‘onfatsoenlijk wat een goal’

Het was eigenlijk al gedaan op zaterdagmiddag. Goal van het Weekend-volgers stuurden tweets met boodschappen als “de stembussen kunnen dicht, dit wordt ‘m” en “onfatsoenlijk wat een goal”. En zo was het. We maken trouwens ook graag nog een notitie van een Phantom Tor en de snelste goal in de geschiedenis van de Major League Soccer.

3. Edinson Cavani (Paris Saint-Germain)

In Parijs werd eens even flink uitgepakt voor uw favoriete rubriek op de maandagochtend. Cavani kreeg het in de Franse hoofdstad op z’n heupen. Gabriel Batistuta is van kinds af aan zijn voorbeeld, maar op een goal als deze konden we Batigol toch niet vaak betrappen. Alle lof dus voor de man die afgelopen zomer voor 64 miljoen euro Napels voor Parijs verruilde: Edinson Cavani:

2. Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain)

Eveneens uit Parijs dus, deze ‘scorpion kick goal’ van Zlatan. Hij lijkt enigszins op die treffer in de wedstrijd tegen Italië op het EK in 2004. Kort voor tijd maakte Zlatan toen op ongelofelijke wijze de gelijkmaker, waarover hij ook smakelijk schrijft in zijn autobiografie overigens. Enfin, zaterdagmiddag tegen Bastia had-ie er weer zin in:

1. Jack Wilshere, Olivier Giroud & Santi Cazorla (Arsenal)

Hét hoogtepunt van het weekend was toch wel de openingsgoal van Arsenal afgelopen zaterdag. Een sportjournalist van The Guardian lag er vannacht, zo’n twaalf uur na de goal, nog wakker van:

Twitter avatar SachinNakrani Sachin Nakrani Dear Jack Wilshere’s goal against Norwich, I can’t stop thinking about you. Call me.

En man, man, wat heeft-ie veel te verduren gekregen; Arsene Wenger. Ooit smeedde hij The Invincibles, nu tien jaar geleden met onder meer Dennis Bergkamp in het team. Daarna speelde Arsenal vooral mooi voetbal maar werden geen prijzen meer gepakt. En vorig jaar was het helemáál niks meer, ploeteren in de subtop. Maar nu? Het heerlijke voetbal is terug, niet in de laatste plaats dankzij topaankoop Mesut Özil, en Wenger prijkt met zijn ploegje weer fier bovenaan de ranglijst. Tsja, en dan lukt opeens alles, zeggen ze:
http://youtu.be/85RBtrvpQ2g