Gekke rechthoeken

Zien // Fotografie Rothko-muren Daniel Ginns danielginns.com/Rothko-Walls

De makkelijkste manier om ongewenste graffiti weg te werken is er gewoon even overheen schilderen, en waarschijnlijk ook de goedkoopste, gezien het aantal gemeenten dat die methode hanteert. Dat ze het meestal nét met een andere kleur verf doen, waardoor de stad opeens vol met gekke rechthoeken en vierkanten zit, mag de pret niet drukken. Toen fotograaf Daniel Ginns eens ging letten op de muren van zijn stad Londen, viel hem de schoonheid in deze onzorgvuldig weggewerkte graffiti op. Eigenlijk, constateerde hij, lijken de verschillende gekleurde, geometrische vormen veel op het werk van de Amerikaanse schilder Mark Rothko. En hij heeft gelijk. Het maakt de muren een stuk mooier. Bekijk de serie op zijn site: danielginns.com/Rothko-Walls