Bijlo treft doel vanaf Mars

Gaan // Cabaret Vincent Bijlo Enkeltje Mars Tournee t/m 9/4

Het kabinet heeft hem gevraagd als huiscabaretier naar de planeet Mars te gaan, zegt Vincent Bijlo – en dat klinkt als uitgangspunt voor zijn nieuwe programma weliswaar een beetje flauw, maar hij weet er wel een voorstelling van te maken waarin veel ongelijksoortige verhalen als vanzelfsprekend bij elkaar passen. De enkele reis naar Mars blijkt niet alleen een logisch kader te vormen voor een pakkende conference vol geluidseffecten over de geschiedenis van het heelal. Enkeltje Mars is Bijlo’s vijftiende soloprogramma in bijna 25 jaar. Hij is in de loop der jaren steeds evenwichtiger geworden, en daardoor steeds doeltreffender. In deze voorstelling weet hij af en toe zelfs stilte af te dwingen als er geen reden tot lachen meer is.