Mooie videoportretten van onbekende, bijzondere mensen

Jim Rodgers doet het oudste beroep ter wereld. Hij woont in Kilgore, een plaats in de Amerikaanse staat Texas. Dat is goed te horen aan zijn accent. Jim Rodgers praat in quotes, maar die zijn dan weer minder goed te horen, door zijn accent. Zie hier de mooie, korte documentaire Oil Man, over een bijzondere man met een gewoon beroep.

“I like anything old, but women.”

“I’m a pimp. I sell it, I still got it, so that makes me a pimp. Sure we make big money, but we didn’t get that big money sitting on our ass.”

Oil Man from Lucid Inc. on Vimeo.

Meer videoportretten van kleurrijke mensen

Filmstudio Lucid Inc. maakt zowel commerciële filmpjes als eigen werk. Het videoportret van Jim Rodgers is onderdeel van het prijswinnende project Meet me Here, met korte, op zichzelf staande portretten van plaatsen en mensen. Mensen die in de anonimiteit leven, maar toch bijzonder zijn. Zoals het bekroonde The Roper, over een jonge cowboy, die als klein jongetje al een obsessie voor paarden had. Hij is een van de weinige zwarte cowboys in Louisiana.

The Roper from Lucid Inc. on Vimeo.

Dirt Racer gaat over een coureur, die alleen wil racen als hij met de grote jongens mee kan komen:

Dirt Racer from Lucid Inc. on Vimeo.

Of over dit evenbeeld van Obama, die zijn boterham verdient met het nadoen van de Amerikaanse president. Impersonator:

Impersonator from Lucid Inc. on Vimeo.

Bekijk hier de rest van de filmpjes en fotoseries die bij het project Meet me Here horen.