Niet écht de ‘goal van het weekend’, maar daardoor niet minder bizar

Voetballer Stefan Kiessling lijkt op deze foto nog te balen van zijn misser, fracties van een seconde voordat hij erachter komt dat zijn kopbal op miraculeuze wijze alsnog in het doel terecht is gekomen. Foto AFP / Daniel Roland

Toch maar alvast even vooruitlopen op de goal van het weekend, de wekelijkse rubriek van nrc.nl op maandag. Dit omdat het (beslissende) doelpunt van Bayer Leverkussen eerder dit weekend feitelijk niet in dat overzicht thuishoort - want eigenlijk was deze kopbal geen goal, maar hij werd wel als zodanig gerekend.

Bayer Leverkusen won zijn uitduel tegen Hoffenheim (1-2) door het bizarre doelpunt. Stefan Kiessling kopte de bal twintig minuten voor tijd in het zijnet. Maar doordat daarin een nauwelijks zichtbaar gat zat, vloog de bal er via dat zijnet alsnog in.

Omdat het de scheidsrechter ontging dat de bal van buiten het doel door het net binnen plofte, werd de ‘spookgoal’ gewoon goedgekeurd, en mocht Kiessling zich na afloop dus tot de nu al bijna zeker meest bizarre matchwinner van dit seizoen laten kronen.

    • Niels Posthumus