Hardwell beste dj ter wereld - was vooraf al verwacht

Nederlander Hardwell is afgelopen nacht uitgeroepen tot beste dj ter wereld. De dj uit Breda staat bovenaan de toonaangevende DJ Mag 100. Die lijst werd de afgelopen zes jaar maar liefst vijf keer aangevoerd door Armin van Buuren.

Hardwell treedt op in de Rai tijdens het Amsterdam Dance Event, waar hij werd uitgeroepen tot de beste dj ter wereld. Foto ANP / Ferdy Damman

Nederlander Hardwell is afgelopen nacht uitgeroepen tot beste dj ter wereld. De dj uit Breda staat boven aan de toonaangevende DJ Mag 100. Die lijst werd de afgelopen zes jaar maar liefst vijf keer aangevoerd door Armin van Buuren.

De uitverkiezing van Hardwell, in de RAI tijdens het Amsterdam Dance Event, was geen verrassing. Al enige tijd ging het gerucht dat de 25-jarige dj, die eigenlijk Robbert van de Corput heet, op één zou staan. Hij is de jongste dj ooit die is uitgeroepen tot de beste ter wereld.

Desondanks was Hardwell verrast, zei hij voor de camera van Novum Nieuws. Voor de dj, die Van Buuren en Tiësto als grote voorbeelden ziet, kwam naar eigen zeggen een jongensdroom uit.

Na de bekendmaking van de lijst vloog Hardwell, die zijn ouders had meegenomen naar de uitreiking, nog naar Londen voor een feestje van het Britse tijdschrift DJ Mag.

De set van Hardwell tijdens het Amsterdam Dance Event dit jaar:

Tijd voor een nieuwe nummer één

Eerder zei Armin van Buuren al dat hij het tijd vond voor een nieuwe nummer één:

“Ik denk dat het goed is voor de lijst als er een frisse wind waait.”

De net als Hardwell uit Breda afkomstige Tiësto was het daarmee eens. De 44-jarige Tiësto, die drie keer werd uitgeroepen tot ‘s werelds beste dj, zei:

“Het is goed voor een nieuwe generatie. Ik hoef niet meer terug op nummer één.”

In de top-10 staan, naast Hardwell en Armin van Buuren (die naar de tweede plek zakte), nog vier Nederlandse dj’s: Tiësto (4e), Nicky Romero (7e), Afrojack (9e) en Dash Berlin (10e). De Zweed Avicii staat net als vorig jaar op de derde plaats. Music and More twitterde de volledige top-10:

Twitter avatar TheMusicandMore Music and More 1. Hardwell
2. Armin van Buuren
3. Avicii
4. Tiësto
5. David Guetta
6. DV&LM
7. Nicky Romero
8. Skrillex
9. Afrojack
10 Dash Berlin

    • Niels Posthumus