Dinsdag weer heel even zomer - wellicht warmste 22 oktober ooit

Wie (wellicht voor het laatst dit jaar) een terrasje wil pakken, doet er goed aan daar dinsdag vrij voor te houden. Wellicht wordt dat de warmste 22 oktober ooit. Foto ANP Robin van Lonkhuijsen

Aankomende dinsdag wordt het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Volgens weeronline.nl kan het kwik oplopen tot boven de twintig graden. In Zuid-Limburg kan het zelfs 23 graden worden. Mocht dat gebeuren, dan zal dinsdag de geschiedenis ingaan als de warmste 22 oktober ooit.

Een stevig lagedrukgebied ten westen van Ierland zorgt voor aanvoer van warme lucht uit Zuid-Europa. Overdag blijft het bovendien droog. Sluierbewolking zorgt voor een waterig zonnetje. Al kunnen ‘s avonds hier en daar buien vallen.

De warmste 22 oktober tot nu kende een maximumtemperatuur van 22,9 graden.

Normaal gesproken ligt de temperatuur rond deze tijd van het jaar rond de dertien graden. Na dinsdag blijven de temperaturen hoger liggen dan normaal voor de tijd van het jaar. Wel blijft het dan weer gewoon wisselvallig herfstweer, volgens weeronline.nl.

    • Niels Posthumus