Anouk gelast ook Symphonica-concert van vandaag af

Anouk vrijdag tijdens het Symphonica in Rosso concert in de Arnhemse GelreDome dat wel doorging. Foto ANP / Paul Bergen

Anouk moet voor de tweede keer een Symphonica in Rosso-concert afzeggen. De zangeres staat vandaag niet op het podium in het Arnhemse Gelredome, meldt persbureau Novum. Ook haar eerste show van afgelopen woensdag werd afgelast. Vrijdag trad ze wel op.

De stemproblemen van Anouk blijken hardnekkiger dan gedacht, laat concertorganisator Mojo vanmiddag aan het persbureau weten.

“Ondanks intensieve doktersbehandelingen heeft de zangeres na de show van vrijdag meer tijd nodig om te herstellen.”

Anouk kampt met ontstoken en gezwollen stembanden, waarvoor ze prednison krijgt. Mojo:

“Het zingen is momenteel pijnlijk en bovendien schadelijk op de lange termijn.”

Het eerste Symphonica in Rosso-concert van Anouk werd woensdag op het laatste moment afgezegd. Via Facebook bood de zangeres haar excuses aan. Zij schreef toen:

“Wat voel ik me kut en verdrietig.”

Vrijdag had Anouk orkest nog nauwelijks nodig

Over het concert dat vrijdag wel doorging, schreef NRC-verslaggever Jan Vollaard:

Niet alles werkte even goed met orkest. Het funky Cheater sloeg dood door de stijve blazers en bij Girl moesten de violisten vechten om boven het gitaargeweld uit te komen. Maar bij haar vocale tour de force Your woman was het moeilijk te geloven dat Anouk een paar dagen geleden nog door een griepje geveld was. Anouk hield het informeel, toonde haar rode BH en zwaaide naar haar kinderen. Er werd veel tijd gerekt met gastoptredens van haar achtergrondzangers, voordat Trijntje Oosterhuis zich aandiende voor een vlammend duet. Anouk leek zich ruim twee uur lang prima thuis te voelen op het podium en maakte het af met een paar van haar grootste rockhits. Het orkest had ze daar helemaal niet meer bij nodig.

Amateurbeelden van het concert van vrijdag:

Anouk biedt ‘oprechte excuses aan voor het ongemak’

Voor het afgelasten van het concert van vandaag biedt Mojo mede namens Anouk “oprechte excuses aan voor het ongemak”.

De eerste afgelaste show wordt aanstaande woensdag ingehaald. Dat concert gaat volgens Mojo gewoon door, volgens de concertorganisator heeft Anouk voldoende tijd om te herstellen. Voor het concert van zondag wordt een vervangende datum gezocht. Zodra die bekend is, worden kaartkopers ingelicht.

In NRC Handelsblad zei Anouk afgelopen week dat ze met grote shows als Symphonica in Rosso een haat-liefde verhouding heeft.

“Ik kan er niet bij dat mensen dat ontspannen doen. Ik treed niet vaak op. Pas na de derde kan ik ontspannen. Tenzij ik het verkloot natuurlijk.”

De eerste editie van Symphonica in Rosso was in 2006 met tien concerten van Marco Borsato. In de reeks kwamen daarna Paul de Leeuw (2007), Lionel Richie (2008), Diana Ross (2009), Sting (2010), Nick & Simon (2011) en Doe Maar (2012) concerten geven in het Arnhemse voetbalstadion GelreDome.

    • Niels Posthumus