Zeker dertien doden bij aanslag Al-Shabaab op Somalisch restaurant

Een zelfmoordaanslag op een klein restaurant in Somalië heeft vandaag aan zeker dertien mensen het leven gekost. Er vielen ten minste tien gewonden. Dat heeft de Somalische politie gezegd. Al-Shabaab, de groep die vorige maand verantwoordelijk was voor een aanval op een winkelcentrum in Nairobi, heeft de aanslag opgeëist.

De aanslag werd gepleegd in de stad Beledweyne, enkele honderden kilometers ten noorden van de hoofdstad Mogadishu en nabij de grens met Ethiopië. De stad is in handen van de regering. Vredestroepen van de Afrikaanse Unie bewaren er de vrede. De meeste slachtoffers zijn burgers, maar mogelijk zijn er ook militairen onder hen.

De islamitische, aan Al-Qaeda gelieerde beweging Al-Shabaab kiest vaker restaurants en andere openbare plekken als doelwit. Al-Shabaab wil een islamitische staat invoeren in Somalië en eist dat alle buitenlandse militairen, onder wie veel Kenianen, het land verlaten.