Wie kent dit meisje?

Foto AP

Terwijl de ouders van Madeleine McCann de afgelopen jaren hemel en aarde hebben bewogen in de zoektocht naar hun vermiste dochter, duikt er in Griekenland ineens een vierjarig meisje op wier ouders onvindbaar lijken. Het meisje werd donderdag gevonden bij een politieoverval op een Roma-kamp, in gezelschap van twee volwassenen die claimden haar ouders te zijn. Met haar blanke huid, blauwe ogen en blonde haar, viel ze op in het Roma-kamp. Inmiddels heeft dna-onderzoek uitgewezen dat het kind en de 39-jarige man en 40-jarige vrouw geen familie zijn, meldden de Griekse autoriteiten gisteren. Het Roma-stel wordt ervan beschuldigd haar te hebben ontvoerd van haar ouders. Het is niet duidelijk hoe lang het meisje bij hen heeft geleefd. De Griekse autoriteiten deden gisteren een internationale oproep om de identiteit van het meisje vast te stellen. Op grond van haar uiterlijk vermoedt de politie dat ze afkomstig is uit Noord- of Oost-Europa.