‘De Tour de France van 2015 start in Utrecht’

De etappe van de Giro die in 2010 in Utrecht finishte. Tyler Farrar won toen. In 2015 begint de Tour in de stad, schrijft AD.
De etappe van de Giro die in 2010 in Utrecht finishte. Tyler Farrar won toen. In 2015 begint de Tour in de stad, schrijft AD. Foto ANP / Vincent Jannink

De Tour de France van 2015 start in Utrecht. De organisatie van de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar heeft dat aan de gemeente bevestigd, schrijft AD vanochtend. Anderen noemen de berichtgeving voorbarig.

Volgens de krant is er nog wel een andere kant van de medaille: de gemeenteraad moet er 10 miljoen euro voor ophalen. De gemeenteraad zorgt voor 5 miljoen, de rest moet van sponsoren komen. Daar is - volgens een bron van het AD - tot nu toe nog maar 1,5 miljoen van binnengekomen.

Maar daar maakt een bron “dicht bij het vuur” zich geen zorgen over:

“Het lijkt er sterk op dat het geld er wel komt.”

Tourdirecteur Christian Prudhomme komt volgende maand naar Utrecht. De verwachting is dat hij en burgemeester Wolfsen dan hun handtekening zetten.

Update 14.19 uur: Dat de Tour daadwerkelijk naar Utrecht komt, is volgens RTV Utrecht nog niet zeker. De lokale nieuwszender sprak met een voorwoerder van de gemeente, die stelt dat de kogel nog niet door de kerk is. Wielerjournalist Jeroen Wielaert zegt dat het ook volgens de organisatie van de ronde nog niet helemaal rond is.