How to Describe a Cloud

Een selectie uit het cultuuraanbod

How to Describe a Cloud, de vijfde film van regisseur David Verbeek.
How to Describe a Cloud, de vijfde film van regisseur David Verbeek.

How to Describe a Cloud, alweer de vijfde film van regisseur David Verbeek, speelt zich af in Shanghai. Het is een verhaal over een vrouw die langzaam blind wordt, over ziekte, rouw en verzoening met de kringloop van het leven. Cameraman Jean Counet weeft filmlagen van scherpte en onscherpte in hetzelfde beeld. Soms ziet het eruit alsof we zelf blind worden. Onze ogen moeten voortdurend wennen. Dit wederzijdse scherpstellen en ‘intunen’ van toeschouwer en film levert verrassende inzichten op over onze communicatiemaatschappij, en wonderschone beelden.

How to Describe a Cloud, Regie: David Verbeek. Met: Lu Huang, Wu Pong Fong, Lu Yi Chin. In 6 bioscopen.