Feyenoord verspeelt punten in Deventer

Feyenoord is er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles te winnen. De ploeg van trainer Ronald Koeman verspeelde in Deventer tot twee keer toe een voorsprong: 2-2. Marnix Kolder zorgde er met een vrije trap in de voorlaatste minuut voor dat Go Ahead dit seizoen op eigen veld ongeslagen blijft.

Feyenoord, dat met een zege voor een paar uur koploper in de Eredivisie zou zijn geworden, ging goed van start en kwam na een kwartier terecht op voorsprong. Verdediger Stefan de Vrij schoot uit een corner van Jordy Clasie raak in de verre hoek. Jean-Paul Boëtius kreeg een uitgelezen kans om er 0-2 van te maken, maar raakte de paal.

Kort na rust kwam Go Ahead vanuit het niets op gelijke hoogte, nota bene door toedoen van de geboren Rotterdammer Mawouna Amevor. Door een goal van Lex Immers leek Feyenoord met de schrik vrij te komen, maar via een vrije trap via de binnenkant van de paal zorgde Kolder op de valreep toch voor een puntendeling.

Feyenoord blijft door het gelijkspel steken op de vierde plaats. Go Ahead staat elfde.

Roda JC en FC Utrecht boeken zege

Frank Demouge bezorgde Roda JC vanmiddag wel drie punten in de Eredivisie. De Limburgers wonnen op bezoek bij RKC in Waalwijk met 2-1 door een goal van de aanvaller in de 83e minuut. RKC was via Rémy Amieux op voorsprong gekomen, maar Kees Luijckx maakte vlot gelijk.

FC Utrecht boekte de derde overwinning van het seizoen. NAC Breda werd in de Galgenwaard met 4-2 verslagen en zag daardoor een eind komen aan een reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag.

Met twaalf punten uit tien wedstrijden staan Utrecht en NAC nu op een gedeelde twaalfde plaats in de Eredivisie. Roda heeft na tien duels dertien punten. De ploeg uit Kerkrade staat daarmee tiende. RKC blijft met vijf punten onderin hangen: zeventiende. De Waalwijkers wonnen slechts één duel. (Novum)