De keuze van nextWende Tour t/m april 2014

Het is weekend en dit kun je doen: De eerste aflevering van De Prooi kijken Verkleed naar een Gothic-beurs De Indiana Jones en Star Wars-trilogieën terugzien

FOTO PAUL BERGEN

Wende Snijders is onverschrokken. De Nederlandse zangeres – inmiddels bekend bij haar voornaam – maakte een paar jaar geleden drastisch de overstap naar Engelstalige, duistere popmuziek. De theatrale stijl werd weggepoetst, in plaats daarvan kwam een harder geluid. Afgelopen mei verscheen haar tweede cd, Last Resistance. Het resultaat is muziek die niemand anders maakt. Wendes liedjes hebben een ongenaakbaar soort schoonheid, maar laten zich niet makkelijk doorgronden. Elektronische scheuten kunnen opbloeien tot een orkestrale uitbarsting, waarbinnen Wendes scherpe stem de aandacht vasthoudt. De klank van varieert van opera-achtig tot fluisterend.

Zaterdagavond staat ze in poppodium Apollo, Emmen.