Ajax en FC Twente spelen gelijk in Enschede

Ajax-speler Kolbeinn Sigthorsson (R) in duel met Felipe Gitierrez van FC Twente in de regen.
Ajax-speler Kolbeinn Sigthorsson (R) in duel met Felipe Gitierrez van FC Twente in de regen. Foto ANP / Olaf Kraak

De topper tussen FC Twente en Ajax heeft vanavond geen winnaar opgeleverd. De nummers één en drie van de Eredivisie speelden in Enschede met 1-1 gelijk. Twente stond door een goal van Luc Castaignos lang op voorsprong. Negen minuten voor tijd maakte Kolbeinn Sigthorsson gelijk.

Twente speelde een prima eerste helft en kwam terecht op voorsprong. Na een slimme pass van Quincy Promes kon Castaignos van dichtbij scoren. De spits kreeg ook nog een goede kans op 2-0, maar schoot de bal te ver voor zich uit en botste vervolgens op doelman Jasper Cillessen.

Na rust trok Ajax het initiatief naar zich toe en kwamen er kansen op de gelijkmaker. Siem de Jong schoot de bal na een pass van Viktor Fischer veel te slap in. Twente slaagde er uiteindelijk toch niet in om voor de vierde keer op rij de nul te houden. Een enorme inschattingsfout van Andreas Bjeland stelde Sigthorsson in staat om er 1-1 van te maken.

Twente komt door het gelijkspel op negentien punten, Ajax heeft een puntje minder.

Heerenveen laat Vitesse terugkomen

sc Heerenveen verloor ondertussen met 3-2 van Vitesse. De Friezen kwamen in eigen huis door Alfred Finnbogason voor rust en Kenneth Otigba na rust op 2-0. Chelsea-huurling Lucas Piazon stond vervolgens op en nam de Arnhemmers met twee doelpunten bij de hand. Patrick van Aanholt schoot in blessuretijd de winnende treffer binnen.

PSV kan morgen bij een overwinning op 21 punten komen. De club kan de koppositie van FC Twente zo overnemen. De Eindhovenaren moeten dan wel de uitwedstrijd tegen FC Groningen zien te winnen. (Novum)