Ssst... gratis ADE-concert

Gaan // Dance Richie Hawtin Vanmiddag, 17.00-19.00 uur Geheime locatie in Amsterdam-Noord, gratis

Twee jaar geleden deed hij het op de markt tijdens muziekfestival Sonar in Barcelona. Hij kaapte een groentestal om de hoek bij de Ramblas, verstopte de draaitafels tussen het fruit en draaide twee uur tussen het winkelend publiek. Verrassing! Gratis, of nou ja: Red Bull Music Academy organiseert, omstanders betalen niets. De Canadese dj en producer Richie Hawtin is terug op ADE. Hawtin, maker van techno en ambient, is een sleutelfiguur in de ontwikkeling van Detroit-techno. De oprichter van het M-nus label, ook bekend als Plastikman en F.U.S.E., draait normaal alleen voor een groot of exclusief publiek, maar nu maakt hij bekend via Facebook waar hij van 17.00 tot 19.00 uur draait in Amsterdam-Noord. Check Richies Facebook of zoek op Twitter via #dotuoprbma. Hij draait vanavond ook op Awakenings, maar dat is – natuurlijk – al strak uitverkocht.