Saskia Postma (24), afgestudeerd aan de SPH, werkt als hostess

„Door de bezuinigingen in de zorg kon ik niet blijven werken in de instelling waar ik stage liep tijdens mijn opleiding sociaal pedagogische hulpverlening. Zo kwam ik er al snel achter hoe moeilijk het is om in deze sector een baan te vinden.

„Al voordat ik was afgestudeerd ben ik begonnen met sollicitatiebrieven schrijven. De laatste vier maanden heb ik er per week vier of vijf brieven gestuurd. Ik heb me ook ingeschreven bij een tiental uitzendbureaus, maar tot nu toe zonder veel succes.

„Ook al solliciteer ik op heel uitlopende functies, ik krijg maar zelden een antwoord. Inmiddels reageer ik zelfs op mbo-vacatures, maar ook daarop krijg ik weinig respons.

Op dit ogenblik verdien ik iets bij met een baantje als hostess in de ArenA. Niet veel, maar het is in ieder geval íéts.”