Mohammed Numan (28), opgeleid als filiaalmedewerker

„Tien jaar geleden had ik mijn eerste baan als filiaalmedewerker, bij V&D. Sindsdien herhaalt zich steeds opnieuw hetzelfde scenario: ik vind een tijdelijke baan als filiaalmedewerker en als het contract afloopt, moet ik weer op zoek naar een nieuwe baan. Elke keer duurt het vier of vijf maanden voor ik weer ergens anders aan de slag kan.

„Mijn laatste baan was in de winkel Big Bazaar, ik heb er een maand gewerkt. Vorige week liep mijn proefcontract af. Ik heb geen idee waarom ik er niet langer mocht blijven werken. Na één maand kunnen mijn bazen toch geen goed oordeel vellen over mijn functioneren?

„Ik solliciteer veel, maar de crisis maakt het er niet makkelijker op. Een nieuwe baan vinden duurt steeds langer . Ik zou heel graag eens een vaste baan willen.”