Kijken: ook met zijn ‘supergroep’ maakt Thom Yorke erg mooie video’s

Thom Yorke van Radiohead-faam is een mooie video niet vreemd. Zelfs al staat hij te dansen als de persoon die je het liefst vermijdt op feestjes, zijn unieke muziek wordt altijd vergezeld door een even zo unieke video. De nieuwste videoclip van zijn supergroep Atoms for Peace is er ook weer een om in te lijsten.

Atoms for Peace werd in 2009 opgericht. Naast Yorke maken bassist Flea (Red Hot Chili Peppers), Nigel Godrich (ook Radiohead), Joey Waronker (Beck en R.E.M.) en percussionist Mauro Refosco (Forro in the Dark) deel uit van de groep. Begin dit jaar kwam hun eerste album, Amok, uit. Daarover waren recensenten te spreken.

Om nog maar even aan te geven dat Yorke wel vaker opvallende video’s heeft gemaakt. Dit was de video voor Atoms for Peace-single Ingenue:

En dan waren er beroemde Radiohead-video’s als die voor Street Spirit:

En Karma Police: