Het hele (herkenbare) verloop van een relatie in 5 minuten

Still Youtube

Je kan kort of lang iets met iemand hebben, maar elke relatie die uitgaat, verloopt steevast volgens hetzelfde patroon. Improvisatiespelers Autumn Stein en Matthew C. Flyn weten dat kernachtig, en - voor iedereen die een of meer relaties achter de rug heeft - op herkenbare wijze samen te vatten in dit filmpje.

Hoewel ieder stel zichzelf natuurlijk uniek vindt en niet te vergelijken met andere koppels, zijn alle clichés over relaties toch ook vaak waar. In het begin vinden mensen alles aan elkaar leuk, grappig en spannend. Zelfs afwijkende gewoonten of karaktereigenschappen kunnen bestempeld worden als ‘apart’ of ‘origineel’.

Maar als de eerste barstjes daar zijn, volgen ook de eerste ergernissen. Wat eerst nog een futiliteit leek, kan ineens een fundamenteel verschil worden van levensbelang. Stein en Flyn spelen dat mooi uit door middel van slechts een dialoog. En voor ze het weten, staan ze te schreeuwen naar elkaar. Omdat zij het irritant vindt dat het dopje van de tandpasta nooit op de tube zit, en hij omdat hij haar vrienden of familie bij nader inzien best wel stom vindt.

    • Anouk Eigenraam