Guido Weiffenbach (29), is piloot, hij werkt als bagage-afhandelaar

„Ik ben opgeleid als piloot, maar werk al ruim tweeënhalf als medewerker bij de bagageafhandeling op Schiphol. Komend jaar loopt mijn contract af.

„Toen ik in 2007 met mijn opleiding begon, was de grote schok van de economische crisis nog niet in zicht. Een jaar later stortte ineens de hele luchtvaarteconomie in.

„Luchtvaartmaatschappijen werven meestal mensen in de winter, omdat het dan rustig is en ze mensen kunnen inwerken. Ik sta vijftigste op de wachtlijst, en hoop dat ik er deze winter doorheen kom.

„Ik solliciteer, net als al mijn vrienden van mijn opleiding, bijna uitsluitend bij Duitse en Britse luchtvaartmaatschappijen. Daar zijn veel prijsvechters en dus is er meer kans op werk. Als je kijkt hoe KLM het nu doet, weet je dat er in Nederland voor een piloot weinig werk is.”