Elke dag een alien

Zien // Aliens Illustrated aliens illustratedaliens.tumblr.com (tekeningen) en vimeo.com/channels/theplanets (filmpjes)

Soms kom je een project tegen dat zo vreemd en ogenschijnlijk nutteloos is dat het charmant wordt. De Britse tekenaar en animator Andy Martin tekent dit jaar elke dag een zelfverzonnen alien en maakt maandelijks een kort filmpje waarin ze samen te zien zijn. Elke maand heeft een thema: zo maakte hij in februari vooral kat- en cavia-achtige wezens, in mei waren het kwalachtigen en vorige maand waren ze gemaakt in pixelartstijl. Deze maand is hij bezig met The Nightmare Before Christmas-achtige figuren. Elke alien krijgt ook een naam. Aan het eind van de maand maakt Martin vervolgens een klein filmpje van de planeet waar hij die maand de bewoners van getekend heeft. Zo zijn er nu negen alienvolkeren en negen filmpjes waarin ze te zien zijn.

    • Peter Zantingh