Brinkman wil terug politiek in met nieuwe partij

Hero Brinkman, amper een maand werkzaam bij de politie, zegt nu alweer terug de politiek in te willen.
Hero Brinkman, amper een maand werkzaam bij de politie, zegt nu alweer terug de politiek in te willen. Foto ANP / Robert Vos

Voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman wil terugkeren in de politiek. Dat zegt hij vandaag in een interview met de Volkskrant. Brinkman blijft bij de politie werken, maar kan het “toch niet laten politiek actief te blijven”.

Zakelijk gezien zou hij het niet moeten doen, maar, zegt hij: “ik sta ook ergens voor”. Brinkman die sinds september pas weer bij zijn voormalige werkgever aan de slag is, heeft met de politie afgesproken dat hij zich kan mengen in het politieke debat en dat hij door kan gaan met de oprichting van een partij.

“Dat is niet makkelijk want ik ben echt teruggegaan naar de politie omdat ik me politieman voel. Mijn politieke aspiraties mogen dat niet in de weg staan. Ik zal het strikt gescheiden houden. Ik heb het volste vertrouwen dat het lukt.”

De nog naamloze, one-issuepartij richt zich op een specifieke groep: kleine ondernemers en zelfstandigen. Over een naam voor zijn partij moet Brinkman “goed nadenken”, zonder tijdsdruk. Maar vast staat dat “ondernemers centraal staan”. Brinkman ziet namelijk een groep buiten de boot vallen:

“Iedereen weet dat de kleine ondernemers een land uit de recessie kunnen trekken. Maar zij hebben het meeste last van de bureaucratie, de belastingen, van de hoge btw en van de idioot dure benzine. Wie staat er op voor die groep? Niemand.”

De voormalige PVV-politicus heeft naar eigen zeggen een groep mensen om zich heen van ‘teleurgestelde VVD’ers en PVV’ers’ die al maanden bezig zijn met het opbouwen van een partij. Doel van Brinkman is om met zijn partij in de Eerste Kamer te komen door deelname aan de Provinciale Statenverkiezingen van 2015. Als het kabinet valt gaat hij voor de Tweede Kamer, schrijft de krant. Brinkman weet nog niet of hij zelf lijsttrekker wordt.