Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Verkiezingen

VVD’er Manders lijsttrekker 50Plus in Europa

Europarlementariër Toine Manders heeft zijn lidmaatschap van de VVD inmiddels opgezegd, aldus 50Plus.
Europarlementariër Toine Manders heeft zijn lidmaatschap van de VVD inmiddels opgezegd, aldus 50Plus. Foto ANP / Koen Suyk

Europarlementariër voor de VVD Toine Manders wordt lijsttrekker voor ouderenpartij 50Plus bij de Europese verkiezingen van volgend jaar mei. De 57-jarige Manders wordt door het hoofdbestuur als enige kandidaat voorgedragen, maakte 50Plus donderdag bekend.

De ouderenpartij voerde sinds mei gesprekken met Manders, onder meer over het ‘belangrijke onderwerp’ pensioenen’, dat volgens de partij de komende jaren in Europa gaat spelen. 50Plus is blij met ‘stemmentrekker’ Manders, die tijdens de afgelopen verkiezingen voor het Europees Parlement steeds genoeg stemmen haalde om rechtstreeks te worden gekozen.

‘Lijsttrekker die wegen en mensen in Europa zeer goed kent’

De partij in een verklaring:

“50Plus heeft hiermee en lijsttrekker die de wegen en mensen in Europa zeer goed kent. Toine heeft in het verleden getoond een klinkende verkiezingscampagne te kunnen neerzetten en beschikt over een zeer groot netwerk.”

Manders stond niet op de conceptkandidatenlijst voor de VVD voor de Europese verkiezingen. Hij heeft zijn lidmaatschap van de VVD inmiddels opgezegd, aldus 50Plus. (Novum)