Bloemenveiling schrapt tweehonderd banen

Een werknemer van bloemenveiling FloraHolland versleept rode rozen, afgelopen valentijnsdag.
Een werknemer van bloemenveiling FloraHolland versleept rode rozen, afgelopen valentijnsdag. Foto ANP/Koen van Weel

Bloemenveiling FloraHolland schrapt tweehonderd arbeidsplaatsen. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten, schrijft de organisatie. De bonden CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten hebben begrip voor de reorganisatie.

FloraHolland verhuist een veilingklok van Bleiswijk naar de vestiging in Naaldwijk. Daarnaast wordt de afdeling commercie heringericht en wordt een kwart van het aantal managementfuncties weggesneden. Het veilingbedrijf stopt daarnaast met het keuren van bloemen en planten.

De stap komt voor de bonden niet als een verrassing.

“Het aanbod van werk op de veilingvloer loopt terug, mede doordat het bedrijf de werkzaamheden onder invloed van digitalisering anders gaat organiseren.”

De bonden maken zich wel zorgen over het personeel dat gedwongen wordt ontslagen.

“Voor een grote groep medewerkers met specifieke FloraHolland-functies wordt het lastig om in deze tijd ander werk te vinden. We willen daarom heel goede afspraken vastleggen in het nieuwe sociaal plan.”

Binnenkort starten hierover de onderhandelingen. (Novum)