Sligro boekt omzetgroei - forse stijging omzet Nestlé

Sligro heeft in het derde kwartaal van dit jaar 2,6 procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten van de beursgenoteerde groothandel en supermarktketen liepen op tot 620 miljoen euro.

Nestlé opent binnenkort een nieuwe fabriek in Duitsland. Afgelopen mei werd de eerste steen gelegd, en dat werd gevierd met een kopje koffie door bondskanselier Merkel en de CEO van het bedrijf, Paul Bulcke. Voor 2013 rekent de fabrikant van onder meer Nescafé en Kitkat op een omzetgroei van vijf procent op jaarbasis.
Nestlé opent binnenkort een nieuwe fabriek in Duitsland. Afgelopen mei werd de eerste steen gelegd, en dat werd gevierd met een kopje koffie door bondskanselier Merkel en de CEO van het bedrijf, Paul Bulcke. Voor 2013 rekent de fabrikant van onder meer Nescafé en Kitkat op een omzetgroei van vijf procent op jaarbasis. Foto AFP/Jens Buettner

Supermarkt- en groothandelsbedrijf Sligro heeft in het derde kwartaal van dit jaar 2,6 procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten van het beursgenoteerde bedrijf liepen op tot 620 miljoen euro, zo liet Sligro vanochtend weten bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Vooral in de groothandeltak van Sligro liep de omzet op, met ruim drie procent naar 411 miljoen euro. De omzet uit supermarkt Emté groeide daarentegen slechts met een procent naar 209 miljoen euro. In beide bedrijfstakken deed Sligro het naar eigen zeggen beter dan de markt. Winstcijfers maakte het bedrijf niet bekend.

Omzet Nestlé groeit vier procent tov vorig jaar

Nestlé heeft in de eerste negen maanden van dit jaar vier procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De Zwitserse voedsel- en drankenfabrikant verkocht in de eerste drie kwartalen voor ruim 68 miljard franc (55 miljard euro) aan producten.

De omzetgroei vond vooral plaats in Noord-Amerika en de opkomende marten. Zo steeg de omzet in Azië, Afrika en Oceanië met 5,6 procent. In Noord- en Latijns Amerika nam de omzet met ruim vijf procent toe, terwijl de Europese omzet met 0,7 procent groeide. Voor het hele jaar rekent de fabrikant van onder meer Nescafé en Kitkat op een omzetgroei van vijf procent op jaarbasis.
(Novum)