Opinie

    • Peter Vandermeersch

Nieuwe Reader: Opinie & Debat

Screenshot van de iPad-versie van NRC Reader Opinie & Debat.

Toen ik in februari op deze plek het digitale experiment NRC Reader aankondigde, had niemand bij ons in het pand kunnen bevroeden dat de app nog dat jaar op 100.000 iPads en iPhones geïnstalleerd zou staan. Toch zal dat komende maand het geval zijn.

De positieve ontvangst van NRC Reader en de gestaag groeiende abonnee-aantallen hebben ons gesterkt in ons vermoeden dat mensen bereid zijn te betalen voor goede journalistiek, mits wij als journalisten bereid zijn die lezer te bedienen op het juiste platform: soms op papier of een site, maar steeds vaker ook via een app op een mobiele telefoon of een tablet.

En misschien nog wel belangrijker: dat we de lezer steeds meer vrijheid geven, om juist die artikelen uit ons aanbod te kiezen die hij of zij het liefst leest. Terwijl wij journalisten de wereld duiden, maakt u steeds vaker uw eigen selectie.

Tot nu toe bestond het aanbod van NRC Reader uit één dagelijkse editie met circa zeven uitmuntende stukken van onze journalisten. Het verheugt mij vandaag een nieuwe telg in de familie van NRC Reader te kunnen aankondigen: NRC Reader Opinie. Zes dagen per week stelt de opinieredactie van NRC een editie samen met de beste en meest geruchtmakende opiniestukken en columns. Een nieuwe stap op weg naar het nog verfijnder bedienen van u, als lezer.

De lezer die NRC Reader Opinie wil lezen kan de app hier downloaden en vervolgens een abonnement afsluiten via de App Store. Een maandabonnement kost 5,99 (iPad) of 4,49 (iPhone) euro. Voor een jaar betaal je 59,99 (iPad) of 49,99 (iPhone) euro. Abonnees kunnen artikelen delen via sociale netwerken en e-mail.

Voor alle praktische vragen verwijs ik naar de FAQ zoals die op de website staan.