Mogelijk nog 23 leerlingen met onterechte diploma’s

Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft opnieuw namen van leerlingen doorgegeven die ervan worden verdacht gestolen examens te hebben gehad en/of te hebben gebruikt bij hun eindexamen eerder dit jaar. Dat meldt het OM op haar website.

Het gaat om 23 leerlingen die formeel worden verdacht van heling. Hun namen zijn door het OM doorgegeven aan de Onderwijsinspectie. In augustus verstrekte het OM ook al eens 42 namen van leerlingen. Dat brengt het totaal op 65 leerlingen

Regiezitting tegen elf verdachten diefstal

Op 7 november vindt er een regiezitting plaats met elf leerlingen die verdacht worden van diefstal en/of heling van 27 eindexamens op de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun. Deze examens werden dit jaar gestolen tijdens de eindexamenperiode.

Begin september besloot staatssecretaris Dekker (Onderwijs) dat Ibn Ghaldoun zijn deuren moet sluiten. Begin oktober werd de scholengemeenschap failliet verklaard.

    • Nando Kasteleijn