Kwartaalomzet Google ruim miljard gestegen ten opzichte van vorig jaar

Google-topman Larry Page. Foto ANP / John G. Mabanglo

Google heeft in het derde kwartaal een omzet behaald van 14,89 miljard dollar (bijna 11 miljard euro). Vorig jaar was dat nog 13,3 miljard dollar in dezelfde periode. Dat meldt persbureau Reuters.

Het is een stijging van 12 procent, ondanks de zwaardere verliezen die het bedrijf leed op de mobiele telefoons van Motorola. Dat verlies bedroeg 248 miljoen, tegen 192 miljoen dollar vorig jaar. Het aantal kliks op betaalde advertenties steeg met 26 procent, terwijl de gemiddelde kosten daarvan (het bedrag dat de adverteerder aan Google betaalt) daalden met 8 procent.

De netto-omzet uit de werkzaamheden op internet was 10,8 miljard dollar. Dat is 23 procent meer dan een jaar eerder: toen was het 8,76 miljard dollar, schrijft persbureau AP.

De zoekgigant verdiende de afgelopen drie maanden 2,97 miljard of 8,75 dollar per aandeel. Het gaat dan om de periode tot 30 september. Een jaar geleden was dat 2,18 miljard, of 6,53 dollar per aandeel.

    • Mirjam Remie