Getrouwd – na tachtig jaar samenwonen

Foto AFP

Je kunt niet zeggen dat ze er overhaast instapten. Afgelopen zondag vond in Paraguay het kerkelijk huwelijk plaats tussen de 103-jarige, aan een rolstoel gekluisterde Jose Manuel Riella en zijn geliefde Martina Lopez, een blozende bruid van 99. Na tachtig jaar samenwonen beloofde het stel elkaar nu eeuwige liefde en trouw.

Het huwelijk vond plaats in hun tuin, in aanwezigheid van zes van hun acht kinderen, plus een deel van de vijftig kleinkinderen, vijfendertig achterkleinkinderen en twintig achter-achterkleinkinderen. Martina Lopez zei dat ze blij was dat nu eindelijk Gods zegen rustte op de liefde voor haar man.

Tot een burgerlijk huwelijk besloten de twee al – hals over kop – toen ze 49 jaar bij elkaar waren. Het kerkelijk huwelijk was er nooit meer van gekomen. De foto van de echtelieden vloog gisteren internet over.

    • Maartje Somers