Grote brand in timmerfabriek Woerden

In een timmerfabriek in Woerden is vanmiddag een grote brand uitgebroken. Bij de brand aan de Barwoutswaarder komt veel rook vrij. Hoewel het bedrijf vrij afgelegen ligt, kunnen omwonenden door de harde wind last hebben van stank, meldt de Veiligheidsregio Utrecht tegenover persbureau Novum.

De brand woedt in een hal van het bedrijf. Volgens de veiligheidsregio woedt de brand in het achterste gedeelte van het pand en staat een stuk van zo’n tachtig bij twintig meter in brand. De oorzaak is nog niet bekend.

Het gaat om een hal van 120 meter lang, zo schrijft RTV Utrecht. Het dak is over een lengte van ongeveer 80 meter ingestort.

Twitter avatar marcogerling Marco Gerling Topfoto RT @WoerdenDichtbij: Nieuwe ingezonden foto brand #Woerden: http://t.co/VK91xn1Lk1

De brandweer is met groot materieel uitgerukt en probeert te voorkomen dat de brand overslaat naar een naastgelegen bedrijfshal. De Barwoutswaarder is afgesloten voor het verkeer.

Twee maanden geleden brak ook al een grote brand uit op de Barwoutswaarder nadat een loods van een scooterbedrijf en in brand vloog.

    • Annemarie Coevert