Droger, zachter

Hoewel het ook de komende dagen licht wisselvallig blijft, is het voor de tijd van het jaar wel opmerkelijk zacht. Zaterdag, zondag en maandag kunnen de temperaturen in het zuiden van het land tot dichtbij 20 graden oplopen; dinsdag wordt het mogelijk 22 graden. Aan de oostflank van een lagedrukgebied op de oceaan waait boven het westen van Europa een zuidelijke tot zuidwestelijke wind die steeds zachtere lucht aanvoert. Vrijdag wordt het daarin al tussen 13 of 14 graden in het noorden en 17 graden plaatselijk in het zuiden van het land. Daarbij is er vrij veel bewolking, maar kan lokaal ook de zon wel even te zien zijn. De zuidoostenwind is zwak tot matig.

In het weekeinde lopen de temperaturen nog iets verder op. In het noorden kan het dan 16 graden worden, in het zuiden 19 graden.