Dj op torenhoge hakken

Gaan // DJ NINA KRAVIZ Zaterdag 19 oktober MC Theater, Dekmantel, Amsterdam Dance Event

De Siberische dj Nina Kraviz is een vrouw, en godbetert, dat zet ze in. In de documentaire Between the Beats zien we haar achter de schermen, in designoutfits, op torenhoge hakken bij een reeks optredens in Bulgarije, België en Duitsland. We zien haar zelfs in bad. Maar het Russische ex-model heeft meer in haar mars. Ze maakte naam als huis-dj in de Propaganda Club in Moskou. Ze maakt kwaliteitsmuziek in de categorie ghetto house: diepere stripped down tracks, waarin je ook invloeden van techno en acid hoort. Luister bijvoorbeeld naar clubbanger ‘Ghetto Kraviz’ (het catchy refreintje someone’s at the door zingt ze zelf). „Sexism and all similar bullshit must die”, zei Kraviz als commentaar op alle opmerkingen over haar sexy verschijning.